DAKPARK laat je zien welke rol daken kunnen spelen in het vergroenen en verduurzamen van steden. 

Ten minste, voor nu. De afgelopen weken hebben we op het dakpark van Roef Amsterdam gestaan met onze eigen op schaal gemaakte zonneweide van LEGO® bouwsteentjes. Hier hebben mensen ecologie toe kunnen voegen en hadden ze de mogelijkheid om zich bij de coöperatie aan te sluiten. We waren omringt met allerlei andere duurzame initiatieven en er werden ook nog eens allerlei sociale en fun activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Een doelbewuste, groene invulling van een normaalgesproken leegstaand bovenste dek van de parkeergarage. Dat mag vaker als je het ons vraagt!

De tijdelijke zonneweide

Onze zonneweide zal tijdelijk op het Strandeiland komen te staan. Hier wordt een woonwijk gebouwd maar voordat dat kan gebeuren moet de grond eerst zakken. Dit process duurt nog een heel aantal jaar, daarom zijn er verschillende tijdelijke projecten bedacht om de grond in de tussentijd een goede bestemming te geven. Onze tijdelijke zonneweide zal 13 jaar lang duurzame energie opwekken door middel van de zonnepanelen. De opbrengst hiervan zal gaan naar lokale initiatieven.

Amsterdams GOED

De verdeling van de opbrengt wordt bepaald door inbwoners van de gemeente Amsterdam, die lid zijn van de lokale energiecoöperatie Amsterdams GOED, wat onderdeel uitmaakt van coöperatie GOED. Klinkt interessant? Wordt GOEDe vriend! Dit is helemaal gratis en zorgt er voor dat je mee kan bepalen over waar de opbrengsten van de zonneweide naartoe zal gaan. Als je lid wordt van coöperatie GOED en je woont in Amsterdam ben je ook automatisch lid van Amsterdams GOED.

Veel dank aan de gemeente Amsterdam om ons aan te sluiten bij dit impactvolle project en alle partners die het mogelijk hebben gemaakt dat we bij ROEF AMSTERDAM aanwezig waren.

Hopelijk tot volgend jaar bij ROEF!

Ook mede-eigenaar van de Amsterdamse zonneweide worden? Dat kan via www.cooperatiegoed.nl/aanmelden. Meer informatie over de zonneweide kan je vinden via HalloStrandeiland.nl.